Cât costă un certificat energetic?

Costul unui Certificat Energetic depinde de mai multi factori, intre care cei mai importanti sunt:

 • tipul cladirii: cladire individuala / apatament in bloc sau in cladire individuala
 • existenta unui releveu* (schita cu cote si suprafete utile pe incaperi)

*in cazul in care nu exista releveu (schita) si el este cerut de banca (de ex. in Programul “Prima Casa”) acesta poate fi executat de catre un colaborator al meu, acreditat de OCPI (Oficiul de Cadastru) asa cum cere, mai nou, banca.

Preț informativ

Pretul informativ al unui Certificat Energetic pentru un apartament in bloc sau in casa este de 200-250 RON, (functie de nr. de camere).

Pretul pentru o cladire individuala este in functie de complexitatea acesteia, pornind de la 300 RON pentru o casa numai parter si suprafata pana la 100 mp.

Solicită prețul

Pentru detalii legate de pretul Certificatului Energetic puteti contacta auditorul direct la telefon (Radu Reff, click pentru datele de contact ) sau puteti completa cateva detalii legate de cladire in formularul de mai jos.

  Cât mă costă să NU solicit vânzătorului un Certificat Energetic?

  cat costa certificatul energetic

  Daca in cazul cumpararii unei masini, ne dorim sa stim cat consuma aceasta inainte de a o cumpara, acest lucru poate fi si mai important in cazul unei investitii mult mai mari, cum este un apartament sau o casa.

  In absenta unui certificat energetic (care este in responsabilitatea vanzatorului) ne asumam riscul cumpararii unei locuinte despre care nu stim exact “cat consuma”.

  Cine plătește certificatul?

  Obtinerea Certificatului Energetic intra in responsabilitatile vanzatorului.

  RADU REFF